Home RSS feed

 

FINN Greasemonkey script

Update: FINN.no har endret mye på koden sin siden dette ble laget så det virker sannsynligvis ikke lenger.

Jeg har flere ganger brukt FINN eiendom, og synes stort sett det fungerer godt. Jeg liker at man kan avgrense søk såpass fritt (antall soverom, størrelse, etasje, osv.). Jeg har derimot syntes at det kan være litt vanskelig å vurdere boligers beliggenhet, da område/sted kan være litt generelle og grensene kanskje ikke går der man ønsker. Man måtte til dels vurdere hver enkelt boligs adresse. Jeg syntes det var veldig kult at boliganonsene ble plassert i kart etter hvert. Det har imidlertid fortsatt noen svakheter. Et av problemene synes jeg er at kartet ikke gir en rask oversikt over boligenes beliggenhet i forhold til noe, f.eks. trikkestasjoner. Jeg mener det også er svært aktuelt å vite en boligs avstand i reisetid til jobb eller skole.

Mitt Greasemonkey-skript forsøker å vise boligers avstand til en oppgitt adresse på en rask og enkel måte. Dette gjøres ved å legge på kjøreavstand (kilometer og minutter) til en oppgitt adresse på hver oppføring i resultatlisten. For å gjøre dette mer nyttig kan man sortere resultlisten etter kjøreavstand.

FINN distance Greasemonkey script

Man kan også sortere etter kvadratmeterpris, totalpris (inkl. fellesgjeld) eller standard (ingen sortering). Dersom skriptet ikke finner variabelen det sorteres på for en bolig (f.eks. kjøreavstand eller kvadratmeterpris) blir boligen vist sist.

Også på objektsiden vises kvadratmeterpris og kjøreavstand.

Hvis man klikker på kjøreavstand-linken får man opp kart med kjøreanvisning mellom de to adressene fra Google maps. Kjøreavstand vil dessverre ikke virke i Opera, men man kan fortsatt sortere etter totalpris og kvadratmeterpris.

Det er enkelt å endre koden for å få gåavstand i stedet for kjøreavstand eller å endre retningen (som har noe å si pga. enveiskjørte gater o.l.).

Hvis flere elementer i HTML-koden på finn.no hadde hatt id, ville det vært mye enklere å lage dette skriptet!

Tags: greasemonkey, javascript, userscript, user-script

Created on Thu, 09 Apr 2009 15:45

blog comments powered by Disqus